15 август 2018-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин е готов лично да се срещне с лидера на КНДР Ким Чен Ум, се казва в телеграма, която руския лидер е изпратил по случай годишнината от освобождениете на Корея, която се отбелязва на 15 август, предаде севернокорейската информационна агенция ЦТАК. 

 

» Изпращам Ви искрени поздравления по случай националния празник на КНДР, денят на освобождението.

Русия високо цени, че в страната ви благоговейно почитат войниците на Червената Армия, които се бориха рамо до рамо с корейските патриоти в името на свободата и независимостта на Корея,- цитират от 
 ЦТАК текстта на телеграмата.

 

» Уверявам ви, че за обсъждането на актуални въпроси от двустранните ни отношения, и въпроси касаещи важни регионални въпроси съм готов лично да се срещна с вас в най-близко време.

 

 

В текстта се казва още. че отношенията между двете държави имат дружески и конструктивен характер, а също, че Москва и Пхенян могат » непрекъснато да развиват взаимоизгодно сътрудничество, включително да осъществяват тристранната програма, в ковто участва Русия, КНДР и Република Корея.

Преди това Владимир Путин вече покани Ким Чен Ум на посещение в Русия, на Източния икономически форум, който се очаква през септември във Владивосток.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;