15 август 2018-Нюз Фронт.

Въоръжените бандформирования на територията на идлибската зона за деескалация продължават да водят междуособна война, коята само за последния месец е взела над 300 човешки живота, както на терористи, така и на мирни жители.

Така, информационна агенция » Русская Весна» съобщава за серията страшни атентати, от които местното население е в ужас.

Един от последните атентати, се случва в недея, 12 август, в град Сармада, провинция Идлиб когато взрив буквално унищожава 5 етажна жилищна сграда, в която обаче се крият терористи от групировката Хаят Тархир ал-Шам, които по-рано са били извозени от Растанския котел. Под обломките на сградата в Сармад загиват около 70 души, още 35 получават тежки ранения.

 

През деня по-късно същия ден в град  Маарат ан-Нуман, избухва пожар на местно нефтохранилище, а във вторник 14 август, в резултат на атентат в населеният пункт  Джераблус провинция Алепо загива жена и 3 деца получават ранения.

 

В зоната за деескалация се случва и друга интересна ситуация, когато шейх Абр ар-Разак ал-Махди призова терористите да се обединят, за да не изгубят територията. Въодушевените от думите му полеви командири на бандформированията на 10 август решават да проведат събрание в Урум ел-Кубр.

Вечерта в града прокънтява серия взривове, и домът, в който се намират главатарите на групировката

Вечером в городе прогремела серия взрывов, и дом, в котором находились главари группировок «Харакят Нур ад-Дин аз-Зинки», «Фейлак аш-Шам», «Ахрар аш-Шам», «Харас ад-Дин», «Усуд Хиляфа» и «Джабхат аь-Ватания ли-Тахрир», е унищожен. В тази вечер са ликвидирани 113 командири на терористите, а още 50 получават ранения.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;