15 август 2018-Нюз Фронт.

Доставките на САЩ на поразяващо оръжие в Украйна са добре дошли за онези политици, които не са заинтересовани в настъпването на мир в Донбас, заяви официалният представител на Външно министерство Русия Мария Захарова по време на традиционния седмичен брифинг.

 

 

Подписаният от Президента на САЩ на 13 август 2018 година закон » За пределни разходи за национална отбрана за 2019 финасова година» де факто фиксира курсът на нарастващата доминираща роля на Вашингтон на международната арена посредством сила.

Безпрецедентното надуване на военния бюджет на САЩ до 716 милиарда долара, увеличението на обема, което е рекордно за последните 15 години, ще окаже разрушително въздействие в установената система за международна сигурност.

 

Характерно е, че в този документ се предвижда финансиране на конкретни проекти в рамките на антируски и антикитайски направления, които са закрепени в стратегиите  за национална сигурност, национална отбрана, а също и Обзора на ядрената политика на САЩ.

Подобни действия все повече вкарват в задънена улица руско-американските отношения и правят проблематична самата възможност за връщането им в конструктивно направление.

От своя страна Русия предприема и ще предприема всички необходими мерки за надеждното осигуряване на собствена безоапасност с всички възможни средства- както политико-дипломатически, така и военни.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;