11 август 2018-Нюз Фронт.

Звание почетен гражданин на знаменитото сръбско градче Гуча получи вчера, 10 август официалният представител на Външно министерство Русия Мария Захарова. Появата и в Сърбия се превърна в истински празник, а топлото посрещане направи срещата истински братска по славянски, както личи и от усмивката на Мария Захарова.

 

В Сърбия Мария Захарова пристигна по покана първия сръбски вице-премиер и министър на външните работи на Сърбия Ивица Дачич. След среща на четири очи с сръбския външен министър и с министърът на иновациите Ненад Попович в Белград, Мария Захорова отпътува за градчето Гуча, където сега протича един от най-ярките музикални фестивали. И фестивалът се превърна в още по-голям празник след пристигането на скъпия руски гост.

 

Мария Захарова беше поканена на сцената на фестивала, след което беше удостоена със званието «почетен гражданин» на град Гуча под звуците на » Калинка» в изпълнение на духов оркестър.

 

Мария Захарова се обърна към гостите и изпрати огромната любов на руския народ и приветствие от страна на руското ръководство, докато събралите се скандираха въодушевено «Сърбия, Русия»

 

Един от продавачите на международния музикален фестивал в Гуча подару тениска с изображението на Владимир Путин и знамената на Русия и Сърбия, с надпис «Всичко върви по план!»

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;