9 август 2018-Нюз Фронт.

Всички добре я познавате. Или поне виртуално.Най-малко сте чували за нея. Разследващата българска журналистка Диляна Гайтанджиева. Името й плаши хора зад океана, а присъствието и в Брюксел, може да смути не един високопоставен чиновник, ако ще и от министерството на отбраната на САЩ да е.

Малка, фина, смела и дръзка- един от малкото ни поводи за гордост. Диляна Гайтанджиева, е онова крехко, на пръв поглед българско девойче, което не се страхува да търси, намира и показва истината.

 

Именно тя надигна завесата на тайните и незаконни доставки на оръжие наше производство в Сирия, тя освети каналите, които десетки специални европейски служби не можаха да видят по множество причини, тя показа как дипломатически полети носят «специални» пратки на терористите, и до такава степен изненада и втрещи западните структури, че беше уволнена след разкритията си от «Труд».

Не от самия «Труд» разбира се. По заповед на американското посолство. Ако не е така, нека ни опровергаят, но ние знаем истината.

Така, по този начин, вместо комплимент или «благодаря» за истината Диляна Гайтанджиева получи реалността ни днес- и красиво й беше намигнато да спре. Но пък тя все пак е българка, а народът ни не се спира така лесно. Онзи, обаче, истинският, който знае какво означава тази дума.

Да, можем да се гордеем с Диляна, да си я обичаме, подкрепяме и пазим, защото Диляна Гайтанджиева прави много повече дори от политиците и силните на деня. Тя просто следва пътя си, каквото и да й коства това, и прави така, че света ни да е една идея по-добър и спокоен.

Това лирическо отклонение е за всички онези български мъже и представители на българската журналистика, които не излязоха да защитят Диляна Гайтанджиева, когато беше уволнена. 

Но това разследване е и за Вас включително. Става въпрос за разследването по биолабораториите на Пентагона, което Диляна Гайтанджиева сподели със световната общественост. Вече след уволнението и опита да бъде спряна. Ракзритията и ремарките в него, още се изучават и анализират от експерти. На кадрите по-долу виждате Диляна Гайтанджиева в действие. Действието се развива в Тбилиси, столицата на Грузия.

Там където се намира една от военните биолаборатории на Пентагона. И както отбелязахме по-рано присъствието на Диляна Гайтанджиева може да смути не на шега, както ще видите от кадрите.

 

 

 

 

Служителите на биолабораторията, първо започват да снимат Диляна от разстояние повече 50 метра, докато тя се появява в района на лабораторията, известна като Лугар Център.  След това обаче искат и да се запознаят, и паспорта да видят.  Но разбира се, опитът на българска журналистка, дошла на място в страната Грузия, за да покаже истината, е засечен. И много хора, причастни към лабораторията се чувстват меко казано смутени и развълнувани.

Какво се случва в тази лаборатория? Защо САЩ финансира такава програма? Кой произвежда буиологическо оръжие? Има ли опасност за всички нас?

Някой трябва да задава тези въпроси. Прави го българка. Гордейте се с нея, и чакайте скоро отговорите.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;