8 август 2018- Нюз Фронт.

Известният американски радиоводещ  и конспиролог Алекс Джонс стана жертва на американската демокрация и свобода на словото, които в САЩ са само за парлама и позволяват на властите да водят политика, която им е изгодна.

 

Първи срещу популярния Алекс скочи компанията  Apple, която блокира всичките му изказвания, а също така и знаменитият му портал  Infowars.

След примера на «нахапаната ябълка» последва и най- непревзетата социална мрежа- да, Facebook, където ни блокират на ред, а след това стриминг услугата  Spotify и  дори  YouTube. Както се казва- навсякъде.

Очевидно е, че за такъв масов блокинг причината е политическата позиция на Алекс Джонс, който открито заявява своите антиглобалистични идеи, позволява си критика към Белия Дом, и обича  конспирологията.

Алекс Джонс е известен още и с любовта си да хваща в крачка западните медии и да изобличава политиците, показвайки несъответствия между изказванията и постъпките им.

И само за протокола ще отбележим, че само на  единия си YouTube-канал, е удрял рекорди от по 2,4 милиона гледания на видео, което никак не е зарадвало властимащите в САЩ

Твърде независимите журналисти нямат място в американската демократична система, затова, социалните мрежи, изглежда по нареждане отгоре, едновременно блокираха всички акаунти на Алекс Джонс.

 

 

Ясно е, че блокирането на шоуто и портала на Алекс Джонс си е чиста проба цензура, която няма никакво ама никакво отношение към ценностите, за които обикновено обичат да говорят американските политици.

Журналистът и сатирик твърде често си позволява и положителни коментари към Русия, критика към Хилари Клинтън, което най-вероятно е част от причините за тоталното му блокиране.

 

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;