8 август 2018- Нюз Фронт.

Битка за короната на Джихад

В странни времена живеем щом ставаме свидетели и на терористически разборки. Повече от месец мина след конфликта между терористичните организации «Ислямска държава» и «Ал-Кайда» в Йемен, като последната публикува заявление, в което излага своята версия за конфликта.

 

Според версията, бойците от  “Ансар аш-Шария” (АнШ) с апопаднали в плен на «Ислямска държава», когаро стигат до блокпост на  групировката.

«Ал-Кайда» опитват да започнат преговори с ИДИЛ, колкото и странно това да звучи, когато става въпрос за терористи, но ИДИЛ все пак доказват на практика, че са истински терористи, а терористите не могат да преговарят.

 


Версията противоречи на първоначалмото заявление на един от командирите на » Ал-Кайда», че терористите от»Ислямска държава» са убили всички взети заложници, и на думите на самите бойци-
(http://t.me/directorate4/2790).

Но едва ли можем да вярваме на «честната дума» на каквито и да било терористи, ако за тях животът е нищо друго, а просто кървав бизнес от който печелят- власт, пари, влияние и болно удоволствие.

И сега, пригответе се за сърцераздирателно признание от типа «терористите също плачат»

» Ал-Кайда » в Йемен признава, че отношенията с «Ислямска държава» бяха доста напрегнати, но до момента не е имало сериозни проблеми между групировките. Напратив, имайки общ враг- хуситите от «Ансар Аллах», ислямистите всячески се стараеха да избягват конфликти помежду си и да се пускат един друг на подконтролните територии»- сигурно така постъпва всеки уважаващ себе си терорист.

Ал-Кайда добавя в края на официалното си заявление, че инцидентът е станал епизод от информационната война, която се води срещу тях от противниците им в Йемен.

Да ви се доплаче.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;