7 август 2018- Нюз Фронт.

Състоянието на руската армия преди десет години, по време на войната в Южна Осетия, няма нищо общо със сегашната ситуация, в която е Русия днес и това, което виждаме като действия в Сирия, смята главният редактор на портала » Факт» Джуро Билбия.

 

Сръбския полковник на пенсия, професор Илия Кайтез отбелязва, че в онази война руската армия е получила много опит в системата на командване и мобилизация.

 

По време на войната в Грузия всички маски на НАТО паднаха, казва Илия Кайтез в програмата за военно-политически анализ на Мирослав Лазански, посветени на събитията от 8 август 2008 в Южна Осетия.

» Онази война беше показателна за Молдова, Украйна и Грузия: тези страни могат да вървят на сближение с НАТО, но без територии на които има руски национален корпус», смята еккспертът и напомня, че въпреки, че са минали 10 години от тогава, въпросът за вкарването на Грузия в НАТО е отново актуален за САЩ.

А смисълът на тази тема, това е геостратегическо обкръжаване на Русия, смята главния редактор на изданието факти Джуро Билбия.

НАТО са готови да приемат Грузия в състава си, даже въпреки това, че страната не съотвества на стандартите на алианса.

А бъдещето на Грузия зависи от отношенията между Русия и НАТО смятат експертите.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;