Федералното ведомство на Германия за защита на Конституцията предупреждава, че децата, израснали в ислямистки семейства в Германия представляват заплаха за сигурността на страната.

Тези деца представляват «значителен потенциален риск», съобщиха във вестниците на медийната група «Функе», позовавайки се на нов доклад на ведомството в защита на Конституцията.

«Налице са признаци на бърза, ранна и по-значителна ислямистка радикализация на непълнолетните и младите хора», се казва в доклада.

В интервю за вестника ръководителят на ведомството Ханс-Георг Масен заяви:

«Непрекъснатата джихадистка социализация на децата в ислямистка семейна среда е крайно тревожна и може да прерасне в реален проблем в близките години».

Според доклада, децата «се възпитават от раждането си в екстремистка гледна точка за света, в който е узаконено насилието над другите, те осъждат всички, които не принадлежат към тяхната собствена група».

Опасността произтича от тези семейства, които са напуснали зоните на военните действия в Сирия или Ирак и са в Германия за постоянно.

Те са противници на действащия президент на Сирия Башар Асад.

Според доклада, отделът за конституционна защита очаква трицифрен брой на радикализирани ислямистки семейства с няколко стотици подобни деца.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ;