Бенчо Бенчев

Заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас и представител на БСП Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун, които бяха задържани в Истанбул заедно Димитър Желязков — Очите, бяха освободени от ареста, предаде кор. на БНР от Бургас.

Адвокатът на Бенчев Бойчо Боев заяви, че срещу клиента му няма повдигнати обвинения. Той очаква разследването срещу Бенчев да бъде прекратено поради липса на доказателства за извършено престъпление.

“Чакам да ми се обадят от семейството му. Мисля, че е вкъщи, би трябвало. Не ме допуснаха до никакви следствени действия, просто адвокатската защита за тях не съществува. Това не е нормално. Все едно се намираме в Африка“, каза Боев.

“Като процедура предстои повдигане на обвинение и вземане на мярка за неотклонение или прекратяване“, допълни още той.

“Не знам с каква дейност се занимава Бенчо Бенчев, но не съм изненадан от връзките му с несебърския бос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите“, продължи още по темата адвокат Боев.

Познанството между Бенчо Бенчев и Димитър Желязков е обяснимо, тъй като и двамата са от Бургас – «Естествено, да, и аз го познавам», разясни адвокат Боев.

Бенчо Бенчев е имал репутация на социално отговорен бизнесмен, а от левицата не са били наясно с общата му дейност с Митьо Очите. Това заяви пред «Хоризонт» председателят на групата на социалистите в местния парламент Евгений Мосинов и  допълни, че Бенчев вече няма място в редиците на БСП:

«Подчертавам, че той влезе и в сегашния състав на Общинския съвет с преференции. След малко ще изчакаме и неговата версия, както и становището на прокуратурата, но както и да е, озоваването му там с Митьо Очите е абсолютно неприемливо от политическа гледна точка».

Тагове: ; ; ; ; ;