Членът на Съвета на Федерациите на Република Крим Олга Ковтиди в разговор сподели за откритото писмо към американските сенатори.
В Совфеде рассказали об открытом письме в адрес американских сенаторов

  • «Уважаеми господа сенатори, много съжалявам за съмнителната ефективност в работата на представителите на редица щати в конгреса на САЩ, които са подали в горната палата законопроект за поредните санкции срещу Русия», се каза в посланието.

  • Според Ковитиди, американските сенатори пренебрегват решаването на задачите в щатите, които представляват и са забравили хората, които там живеят.
  • Както отбеляза членът на горната палата на руския парламент, изявленията за промяна на статус-кво и за налагането на «cъкрушителни» санкции срещу Москва звучат недостойно.

Ковитиди припомни, че подобни изказвания са недопустими по отношение на Русия, чиято политика никога не си е позволявала подобни изявления за САЩ.

По-рано съобщихме, че група сенатори от САЩ представи законопроект, предполагащ въвеждането на нови «съкрушителни» финансови санкции по отношение на Русия, съобщава  The Hill.

Според думите на един от авторите на проекта, сенаторът-републиканец Линдси Греъм, действащите днес санкции не са могли да удържат Русия в опитите й да се намесва в предстоящите през ноември избори за конгрес.

«Нашата цел се състои в това за променим статус-кво и да въведем съкрушителни санкции и други мерки срещу путинска Русия, докато Путин не прекрати да се намесва в електоралния процес в САЩ, не спре кибератаките върху нашата инфраструктура, не изведе руските войски от Украйна и не спре да сее хаос в Сирия», заяви Греъм.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ;