Кюрдите предлагат градовете Рака и Табка да се върнат под контрола на сирийското правителство

Кюрдите предлагат градовете Рака и Табка да се върнат под контрола на сирийското правителствоКюрдите предлагат градовете Рака и Табка да се върнат на сирийското правителство.

Кюрдската администрация предложи да се върнат градовете Ракка и Табка под контрола на сирийското правителство, съобщиха кюрдски медии, цитирайки анонимни източници.

Според докладите делегация на сирийския Демократически съвет е пътувала до Дамаск и е предложила на сирийското правителство да възстанови ролята си в Ракка и Табка в допълнение към интегрирането на кюрдските военни части в сирийската армия.

Кюрдската инициатива въвежда създаването на съвместни администрации и структури за сигурност в областите, които понастоящем се контролират от сирийските демократични сили. Кюрдските власти също ще престанат да се позовават на себе си като за автономия или федерация.

Очаква се на свой ред от сирийското правителство да позволи използването на кюрдски, сирийски и други езици в образователната система, докато арабски остане официалният език.

С този ход кюрдите се опитват да спечелят правителствена подкрепа за евентуална офанзива в провинция Идли, което ще им позволи да отворят отново фронта на Африн.

News Front

 

 

 

Коментари:

Зареждане ...