Общински съветник от Несебър е замесен в организираната престъпна група на Митьо Очите. Това стана ясно на пресконференция на прокуратурата, съобщи ВНюс.

 

Общинарят не е открит на адреса, на който е регистриран.

Обявени за издирване са ще двама души — единият е ръководителят на групата, който според прокуратурата е «емблематична личност от 90-те години, престъпен контингент».

«Един от участниците в престъпната група в Бургас е общински съветник в Несебър», каза ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева по време на брифинга.

По думите й това добре говори на всички как криминалната престъпност се е сраснала и с властта. „Този общински съветник до момента не се е явил.

Независимо от това вчера беше извършено претърсване на банкова касета, която е държал същият общински съветник, в която беше открита сумата от 60 хил. лв.“, коментира Начева.

Тя поясни, че са иззети луксозни автомобили, ползвани от групата, и наркотични вещества, части за автомати и бойни оръжия, които предстои да бъдат изследвани.

„Основният механизъм на действие на участниците и ръководителя на въпросната престъпна група е била да установяват на територията на Южното Черноморие и на к.к. „Слънчев бряг“ търговски дружества, които са развивали сериозен и успешен бизнес, като чрез заплахи и палежи са ги мотивирали да си плащат такса спокойствие“, обясни Начева.

Тагове: ;