«Нима никой не е изненадан от това, че ФБР предяви обвинения срещу 12 руснаци за взлом на компютрите, които националният комитет на Демократичната партия и Хилъри Клинтъ отказаха да предоставят на ведомството?

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми, свидетелствайки пред сенатския комитет по разузнаването, заяви:
«В рамките на разследването на взлома, извършен от руснаците, бюрото изпрати молба за пряк достъп до ударените устройства.

Но този пряк достъп ни беше отказан», пише American Thinker.

«Загадка»: ако ФБР не успя да получи достъп до компютрите, то защо те решиха, че устройствата са били ударени точно от руснаците?, — задава въпрос списанието.
Хилъри Клинтън пряко или косвено е заповядала да се изтрият всички данни от компютрите и от телефоните.
Програмистите на Клинтън са се възползвали от специален софтуер за тотално изтриване на данни, намиращи се на свободен достъп, за да не може, според конгресмена Трей Грауди, «дори и самият Господ да не може да прочете нищо».
«Някой лъже американците», прави извода си  American Thinker.
The Washington Free Beacon съобщи, че CNN е потвърдил: членовете на предизборната кампания на Клинтън са разбивали телефоните си с чукове.
В същото време, според данни на  The Washington Examiner, един от изпълнителите на Клинтън е отстранил писмата, които е трябвало да бъдат приобщени към материалите от делото, той също отказал да отговоря на важните въпроси на ФБР за това, какво точно е направил и защо.
«Всички тези загадки ни отвеждат към главния въпрос: ако ФБР никога не е имало достъп до Националния комитет на Демократическата партия на Хилъри Клинтън, то как то успя да идентифицира 12-те руснаци, които вече бяха обвинени малко преди срещата в Хелзинки», задава въпрос изданието.
Превод и редакция: Петя Паликрушева
Източник: https://www.americanthinker.com/blog/2018/07/the_fbi_hillarys_computers_and_the_russians.html

 

Тагове: ; ; ; ;