Среща на Борисов с хора с увреждания

Среща на Борисов с хора с уврежданияС очаквания за ангажимент за реформа дойдоха на среща при премиера Бойко Борисов различните групи протестиращи — майки на деца с увреждания, хора с увреждания от национално представителните организации, съобщи БТА.

На разговорите ще присъства и омбудсманът Мая Манолова, която заедно с протестиращите майки изготви проект на Закон за личната помощ.
Очакваме да тръгне някаква реформа, очакваме и оставката на Адриана Стоименова — зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, каза Вера Иванова, една от протестиращите майки на деца с увреждания.
В отговор на въпрос дали е възможно помирение със Стоименова тя коментира, че това няма как да стане, защото Стоименова е използвала много клевети и лъжи срещу тях. Майките смятат, че ако няма хора като Адриана Стоименова в Националния съвет, реформата би могла да се осъществи. Те подчертаха, че продължават с протестите, има и брояч пред Народното събрание за времето, което са отпуснали на депутатите да гласуват трите закона — за хората с увреждания, за социалните услуги и за личната помощ, от който те не се отказват.

Коментари:

Зареждане ...