Главата на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер използвал в подкрепа на своите аргументи на срещата с президента на САЩ Доналд Тръмп ярки картончета, чрез които в опростен вид се обяснявали темите, касаещи търговията, съобщава вестник  Wall Street Journal, позовавайки се на източник от ЕС.

Както отбелязва изданието, на всяко картонче са били представени максимум три параметра, касаещи определена тема, например търговията с автомобили или стандартите за медицинската техника.

Общо Юнкер използвал над десет такива «патрони» (за преписване, бел.ред.).

«Знаехме, че това не е научен семинар. Всичко трябваше да бъде много просто», съобщил за изданието неназован представител на ЕС, присъстващ на срещата.

Срещата на Тръмп с Юнкер се проведе в сряда в Белия дом. Европейският съюз и САЩ стигнаха до редица споразумения, сред които — работа в посока зануляване на митата за промишлени стоки, разширяване на импорта на сгъстен газ от САЩ в страните от ЕС, увеличаване на импорта на соя.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в своя Туитър сподели за топлите отношения между Съединените Щати и Европейския съюз.

«Честно казано, Европейският съюз, който е представен на снимката от главата на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, и САЩ, които са представени тук от вашия покорен слуга, се обичат!», написа американският лидер.

По-рано Юнкер и Тръмп проведоха във Вашингтон среща за старта на нова фаза в отношенията между съюза и страната — «фаза на тясна дружба, силни търговски отношения».

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;