Сблъсъци между мигранти и полиция започнаха на границата между Мароко и испанския анклав Сеута, има ранени и от двете страни, за помощ от Червения кръст са се обърнали над 150 човека.

Както съобщава агенция Europa Press, няколко стотин човека са прескочили през високите огради на марокано-испанската граница в Сеута.

По данни на агенцията, 7-метровата ограда на границата е била щурмувана от 600 човека.

Мигрантите са използвали дезодоранти в качеството им на огнемети, които те хвърляли към полицаите, съобщава агенцията, позовавайки се на очевидци.

Към Червения кръст са се обърнали 592 човека, 132 от тях са получили рани и травми, 11 мигранти са били откарани в болница.

От пострадалите сътрудници на Гражданската гвардия 22-ма са се обърнали за медицинска помощ, четирима са откарани в болницата, съобщи Червеният кръст на страницата си в  Twitter.

Мигрантите се опитали са срежат оградата с помощта на уреди, които виждате на снимката
На испано-мароканската граница в анклавите Сеута и Мелиля са поставени високи огради, през които мигрантите се опитват да попаднат на испанска територия, те с часове стоят около огражданията, докато оттам не започват да ги изхвърлят представителите на правоохранителите.
От началото на година през анклавите Мелиля и Сеута, според данни на Международната организация по миграция, в Испания са попаднали 3125 мигранти, без да включваме тези, които са пресекли границата в четвъртък.
Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ;