Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че на журналистката от тeлевизионния канал CNN Кейтлин Колинс е било отказано посещение на пресконференцията на президента на САЩ Доналд Тръмп и главата на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер заради неуважението, проявено към американския лидер.
Отбелязва се, че по време на протоколната среща между Тръмп и Юнкер журналистката се е държала некоректно.
«След завършването на мероприятието в Овалния кабинет кореспондентът задаваше, крещейки, въпроси и отказваше да си отиде, независимо от нееднократните молби», се казва в изявлението.
Според Сандърс, впоследствие сътрудниците на Белия съм са съобщили на Колинс, че тя не може да участва в следващото мероприятие.
От ведомството отбелязаха още, че подкрепят свободата на пресата и призовават всички да се отнасят уважително към президента и гостите на Белия дом.
Както по-късно отбеляза самата Колинс, на представителите на Белия дом «не им се харесали въпросите», които тя задавала на Тръмп.

The Situation Room

@CNNSitRoom

The Situation Room

@CNNSitRoom

CNN’s @kaitlancollins said the White House asserted that «we’re not banning your network. Your photographers can still come. Your producers can still come. But you are not invited to the Rose Garden today.» http://cnnmon.ie/2OiV8oe  pic.twitter.com/SGVQhvrZNc

Тя питала Тръмп за това, защо президентът на Русия Владимир Путин и до днес не е приел неговата покана, а също не счита ли американският лидер, че неговият бивш адвокат Майкъл Коен го е предал, давайки съгласие да се публикуват записите от техните телефонни разговори.
По-рано се съобщи, че интервюто на съветника на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън е било отменено в CNN, защото телевизионният канал изразява неуважение към американския лидер.
Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ;