Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви за своето безпокойство от вероятната намеса на Русия в предстоящите междинни избори в САЩ с цел победа на демократите, пише  ABC News.

«Нито един президент не е бил по-твърд към Русия то мен, затова те ще лансират демократите.

Те определено не искат Тръмп!», написа главата на Белия дом в Туитър.

Както отбелязва изданието, изразяването на безпокойство доказва за смяната на тона на американския лидер по отношение на темата за руската намеса в изборите, което той нееднократно подлага на съмнение.

Според журналиста, последното изявление на Тръмп противоречи на неговите предишни изказвания.

Само преди два дена главата на Белия дом публикува пост, в който назова делото за руската намеса в президентските избори през 2016 година «голяма лъжа».

На съвместната пресконференция с Путин той заяви също, че не вижда причини да подозира Русия в опити да повлияе върху резултатите от предизбораната надпревара.

Както припомня АВС, двете изявление по-късно са били коригирани.

Както се отбелязва в статията, понастоящем няма «достъпни за широката публика» доказателства за вероятната заинтересованост на Русия от победата на демократите.

Както припомня изданието, Путин по време на пресконференцията в Хелзинки е потвърдил, че е искал победата на Тръмп на изборите, «защото той е говорил за нормализиране на руско-американските отношения».

Петя Паликрушева

Източник: https://guce.oath.com/collectConsent?sessionId=3_cc-session_f25ef8eb-6010-4f18-bb98-4880643fb623&lang=&inline=false&jsVersion=null&experiment=null

Тагове: ; ; ; ; ; ;