25 юли 2018-Нюз Фронт.
В Германия все повече хора са недоволни от присъствието на американския контингент на територията на страната и настояват за извеждането им.

 

 

Според данни на социологическо проучване, проведено от международната стратегическа интернет- компания YouGovа в предверието на срещата на върха на НАТО в Брюксел, 42 % от гражданите на Германия са се обявили за извеждането на американския контингент, който наброява 35 хиляди авмерикански военни, съобщава изданието  Deutsche Welle.

Както пише изданието, онази част от немците, които искат присъствие на НАТО в страната наброява 37 % процента, което е значително по-малко от онези, които искат извеждането им. Още 21 % са се въздържали от отговор, без да обясняват защо.

Най-голям процент от тези, които искат извеждане на американския контингент са в редовете на Лявата партия- 67% , «Алтернатива за Германия»- 55 %, и «Съюз 90/зелени»- 48 %. Даже в управляващата коалиция под ръководството на Ангела Меркел, според данните на допитването, почти всеки 3-ти иска извеждане на американския контингент от територията на Германия.

Ще напомним, че президентът на САЩ Доналд Тръмп неотдавна се скара на Германия, че малко се страхувала от Русия и даже си позволява да купува руски газ, вместо да инвестира в НАТО.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;