Превод:

Джейсън Хил  — професор по философия в университета де Пол, но ако последваме съвета му, ние скоро ще останем без работа.

Той публикува ярка статия във вестник The Hill. В нея се казва, че университетите — а в тях той е работил дълго време — са толкова смачкани от политиката на идентичност, от социализма, от антиамериканизма и тъпоумието, че те всъщност вече не могат да бъдат спасени.

ДЖЕЙСЪН ХИЛЛ, професор от университета де Пол:

Считам, че федералното правителство трябва да прекрати да финансира университети, които са препълнени с антиамерикански изказвания и пълнят с глупости главите на нашите студенти, седящи в тези ями под наблюдение и не привикнали да отчитат другите, различни от техните гледни точки.

Те трябва да получават образование в сферата на критичното мислене.

Освен това, струва ми се, че настана време бившите випускници-меценати да си вземат своите пожертвования, или — ако те финансират университетите — да започнат да поставят условия за това.

Удивително е, че бившите випускници просто дават милиони и милиони долари, но без да поставят никакви условия.

Просто така.

Започнете да казвате, че, ако аз давам 10 милиона или 100 хиляди долара, то искам в университета да преподават проамерикански и консервативни ценности.

Че там няма да се изучават ценности, които са чужди на американизма.

На нас ни трябват ценности и достойно образование, които ще се противопоставят на тези глупости, на които сега ги учат в кампусите.

Според мен, тези експерти по благосъстояние и любители на болшевиките, всъщност, са монополизирали системата и не само оглупяват нашите студенти с помощта на антиамерикански изказвания, но и подриват ключовите ценности, върху които е изградена нашата република: капитализъм, свобода на словото, натрупването на капитал.

Петя Паликрушева

Източник: http://video.foxnews.com/v/5811941007001/?#sp=show-clips

Тагове: ; ; ; ; ;