Американският автор Хари Хиндлер за ситуацията около разследването за «руската намеса» на спецпрокурора Робърт Мълър:
«Чудовищността на ситуацията се състои в това, че Робърт Мълър нарушава неписаните правила на контрошпионажа, които са изковани с хилядолерия по пътя на множество проби и грешки.
Едно от тези неписани правила гласи, че разкритият вражески шпионин вече не е опасен.
Няма нужда той да бъде арестуван, нито да отговаря пред съда, нито да бъде хвърлен в затвор.
Може да се направи опит той да бъде превербуван, но вероятността от успех в това начинание, разбира се, не може да бъде предсказана».
Значително по-ефективно ще бъде да се опитаме да използваме разобличения шпионин в качеството му на канал за разпространение на дезинформация, пише авторът.
При това, той трябва да бъде използван натъмно, да бъде използван така, че и самият той да не подозира, че неговата репутация сред колегите му и ръководството ще остане неопетнена, пише изданието.
Предявявайки обвинения срещу 12 сътрудници на ГРУ, Мълър разкри имената на тези, които се занимават с компютърен шпионаж.
Какво ще предприеме ръководството на ГРУ, пита изданието.
Разбира се, към тяхната работа оттук нататък ще се отнасят с недоверие, защото вече е известно, че всички те са потенциални обекти за оперативна разработка, продължава авторът.
С други думи, Мълър хлопна вратата пред носа на контраразузнавачите от ФБР.
Сега ФБР не може да превербува руснаците, нито да предава чрез тях дезинформация.
Политиката над всичко, нали така?!
И да плюем на националната сигурност.
Е, много ти благодарим, Робърт, пише изданието.
Петя Паликрушева
Източник: https://www.americanthinker.com/blog/2018/07/muellers_witch_hunt_a_growing_disaster_for_national_security.html

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;