23 юли 2018- Нюз Фронт.

Две трети от гражданите на Германия подкрепят строителството на газопровода «Северен поток — 2».

 

 

Въпреки враждебната реторика по отношение на газопровода от страна на редица европейски чиновници, президедента на САЩ Доналд Тръмп и многочислени медии, самите немци чакат строителството. Едва 23 % от гражданите на страната са против.

 

При това немците също са на мнение, че намеренията на Тръмп са свързани с изключително с желанието да продава американски шистов газ в Европа, свидетелстват и данните от социологическия институт Forsa за телевизиите RTL/n-tv.

 

» Жителите на Германия подкрепящи «Северен поток-2″ смятат, че този газопровод ще направи доставките  на газ по-надеждни и сигурни».

Противниците на идеята пък смятат, че така ще се увеличи зависимостта на Берлин от Москва, което всъщност е мнението на Доналд Тръмп, който не иска страни от Европа да си позволяват отношения с Русия, защото така съвсем ще изчезне легендата за НАТО, което трябва да пази от «голямата страшна Русия»

84% от участвалите в проучването категорично обаче не са съгласни с думите на Тръмп.

Също 92% не се доверяват на изказванията на Тръмп относно «Северен поток-2»- като цяло, смятат, че мотивите на Тръмп да говори по такъв начин са продиктувани от желанието му да увеличи доставките на шистов газ от САЩ в Европа.

«Северен поток-2» ще премине от бреговете на Русия през Балтийско море до Германия. Мощността му ще състави 55 милирда кубометра за година.

 

Вашингтон неведнъж се обявява против проекта. Тръмп изрази недоволство дори от това, че Германия харчи милиарди купувайки руски газ, вместо да дава повече пари на НАТО за отбрана.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;