Ето това се казва във «Визия за България» на Корнелия Нинова за Русия:

«За България отношенията с Русия са стратегически важни.

Мотивирани са не само емоционално, но и политически, икономически, културно. Националният интерес на България е да запази и развива всестранно тези отношения.

Нещо повече, като член на ЕС България може да бъде мост на отношенията между Европа и Русия.

Може да съобрази своята политика както със своите собствени икономически интереси, така и с интересите на големите европейски страни, развиващи интензивно икономическите си отношения с Русия.

Необходимо е внимателно, но всестранно подобрение на отношенията ни с тази най-влиятелна сред нашите съседи държава.

Подобрение във всички сфери на връзките ни с Русия – икономически, политически, културни и т.н.

В двустранните си отношения с всяка от трите геополитически сили България трябва да изгражда конструктивни и взаимоизгодни отношения на базата на равнопоставеност и взаимно уважение.

Приоритет с тях трябва да имат икономическите ни връзки.»

БСП се опитва да шикалкави по отношение на Русия.

Признава, че Русия е важна за България, но се твърди, че взаимните ни отношения трябва приоритетно да се икономизират, като се отчетат както интересите на България, така и интересите на Европейския съюз.

Т.е., ще развиваме отношения с Русия само при благоприятни икономически ползи за България и за ЕС. А това е абсурд, защото ЕС е под почти пълното управление на САЩ, наложи санкции на Русия, спря «Южен поток» и прочие действия, ограничаващи енергийните и други проекти на Русия…

Печалбата се поставя като приоритет и на Русия се гледа като на доставчик на икономически ползи.

Купуване — продаване, взел — дал…

И нито дума за иницииране на политики за прекратяване на санкциите, за признаване на Крим като руска територия, за опълчване срещу Украйна и ЕС, които са виновни за убийствата на невинни хора в ДНР и ЛНР!

Тази политика е в ущърб на отношенията ни с Русия и подкрепя директно разпространението на фашизма както в Украйна, така и в ЕС!

Материалът е подготвен от Съюза на комунистите в България и от

Движение «Че Гевара»

Тагове: ; ; ; ;