Президентът на САЩ Доналд Тръм в своя Туитър нарече средствата за масова информация, които заявяват за уж недостатъчно твърдата позиция на американския лидер по отношение президента на Русия Владимир Путин, лицемерни.
«СМИ, които разпространяват фалшиви новини, се нахвърлиха върху мен с критика за това, че се отнасям добре към президента на Русия Владимир Путин. В старите добри времена те биха нарекли това дипломация», написа той.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Според Тръмп, ако той бе направил гръмки изявления и би се държал по-твърдо по отношение на руския лидер, СМИ биха направили обратни твърдения.
«Помните ли, когато те казваха, че съм бил твърде яростен към лидера на КНДР Ким Чен Ун? Лицемери!», заключи Тръмп.
По-рано Тръмп преди срещата в Белия дом каза на журналистите, че никой от американските лидери не е бил по-твърд по отношение на Русия от него.
При това американският лидер заяви също, че разчита на големи резултати след срещата с Путин в Хелзинки.

По-рано «Гардиън» съобщи, че независимо от крайно негативната реакция на американския политически елит от резултатите от преговорите с Владимир Путин в Хелзинки, Тръмп е поканил руския си колега на още една среща — във Вашингтон, пише  The Guardian.

Както се отбелязва в статията, тази стъпка на американския лидер провокира още една вълна от критика по негов адрес, при това не само от страна на демократите, но и от страна на директора на Националното разузнаване.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;