Бунтовници от една терористична групировка са нарушили споразумението с официален Дамаск, блокирайки повече от 22 автобуса с мирни жители от обсадените градове Фоикс и Кефрая по време на евакуацията, това съобщиха сирийските служби за сигурност.

Информацията е от журналисти от мястото на събитието.

Снимката е предоставена от журналисти от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че в сирийската провинция Идлиб се наблюдава активизация на незаконни въоръжени части. Това по време на брифинг заяви началникът на руския Център за примирие между враждуващите страни в Сирия Алексей Циганков.
В ЦПВС заявили об активизации боевиков в сирийской провинции Идлиб

  • «Особена тревога предизвиква ситуацията в провинция Идлиб, където се наблюдава активизиране на незаконните въоръжени части, присъединили се към терористичната групировка «Джабхат ан-Нусра*», — отбеляза той.

Според него, фиксирани са също опити да се пробие с помощта на терористи-смъртници в северната част на провинция Хомс, както и нападения по позициите на армията на Сирия в провинция Латакия.

Отбелязва се, че от територията, която заемат джихадистите, се изстрелват ударни безпилотни самолети.

«Частите на сирийските правителствени войски са принудени да предприемат съответните мерки за въздействие с цел стабилизация на обстановката в региона», заяви Циганков.

 

 

Тагове: ; ; ; ;