Независимо от крайно негативната реакция на американския политически елит от резултатите от преговорите с Владимир Путин в Хелзинки, Тръмп покани руския си колега на още една среща — във Вашингтон, пише  The Guardian.

Както се отбелязва в статията, тази стъпка на американския лидер провокира още една вълна от критика по негов адрес, при това не само от страна на демократите, но и от страна на директора на Националното разузнаване.

Както отбелязва анализаторът от The Guardian, Доналд Тръмп е направил своята покана на фона на «продължаващия скандал», предизвикан от неговите изявления по време на пресконференцията след състоялата се в Хелзинки среща между двамата лидери — в частност, с това, че американският президент «по въпроса за това, опитвала ли се е Русия да саботира изборите през 2016 година в САЩ, е заел страната не на собствените специални служби, а на Путин», пише изданието.

На новата инициатива на Тръмп «незабавно последва негативна реакция» от страна на представителите на Демократическата партия, се подчертава в материала.

В частност, сенаторът от щата Ню Йорк Чък Шумер заяви:
«Докато не разберем какво се е случило в тази двучасова среща в Хелзинки, президентът не трябва да общува с Путин тет-а-тет — нито в САЩ, нито в Русия, нито където и да е».

Петя Паликрушева

Източник: https://www.theguardian.com/us-news/2018/jul/19/donald-trump-vladimir-putin-invitation-reaction

 

 

Тагове: ; ; ; ;