Джихадистите отново нарушават примирието в североизточната провинция Латакия в Сирия.

Този път атакуваха населените места Накшеб, Бариш и Ико, където са разположени звената на сирийските правителствени войски. Населените места са били подложени на артилерийски обстрел.
Това съобщиха журналисти от мястото на събитието.

Снимката е на журналисти от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че в сирийската провинция Идлиб се наблюдава активизация на незаконни въоръжени части. Това по време на брифинг заяви началникът на руския Център за примирие между враждуващите страни в Сирия Алексей Циганков.
В ЦПВС заявили об активизации боевиков в сирийской провинции Идлиб

  • «Особена тревога предизвиква ситуацията в провинция Идлиб, където се наблюдава активизиране на незаконните въоръжени части, присъединили се към терористичната групировка «Джабхат ан-Нусра*», — отбеляза той.

Според него, фиксирани са също опити да се пробие с помощта на терористи-смъртници в северната част на провинция Хомс, както и нападения по позициите на армията на Сирия в провинция Латакия.

Отбелязва се, че от територията, която заемат джихадистите, се изстрелват ударни безпилотни самолети.

«Частите на сирийските правителствени войски са принудени да предприемат съответните мерки за въздействие с цел стабилизация на обстановката в региона», заяви Циганков.

По-рано се съобщи, че болшинството командири на джихадистите в сирийската провинция Дераа са преминали на страната на правителството на Сирия.

 

 

 

Тагове: ; ;