American Thinker: Лидерите на САЩ и преди да се срещали с «тирани», но кой знае защо наричат предател само Тръмп

След срещата на Доналд Тръмп с руския президент Владимир Путин, в американската преса се разразиха цунами от многобройни статии, пълни с епитети от рода на «срамен, предателски и позорен», пише Джек Хелнер за  American Thinker.

Както подчертава журналистът, «СМИ и заедно с тях демократите, се държат така, все едно президентът Тръмп е бил първият лидер на страната, който се е срещал с тиранин и се е опитал да подобри отношенията си с него — това е отвратително, защото показва как зле те познават историята».

По някаква причина американските демократи забравиха, че предшественикът на Тръмп Барак Обама също се среща с президента на Русия, а освен това — с лидерите на Иран и Куба, а и сключи с тях споразумения, пише Хелнер.

Ядрената сделка на Обама с Техеран бе къде-къде по-опасна от опитите на Тръмп да подобри общуването си с Путин — но СМИ и демократите на Обама го похвалиха, припомня авторът.

През 2012 година Обама заяви на тогавашния президент на Русия Дмитрий Медведев, че след преизбирането му ще може да  прояви «голяма гъвкавост» по отношение на Русия.

«Това показва, че сегашното негодувание е толкова фалшиво, какъвто винаги е бил сюжетът за сговора с Русия», убеден е Хелнер.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.americanthinker.com/blog/2018/07/where_were_all_the_howls_of_treason_when_kennedy_met_khrushchev.html

 

Коментари:

Зареждане ...