Великобритания отпусна почти 415 000 лири в подкрепа на програмата за модернизация на жилищния фонд за украински военнослужещи. Съответната информация бе предоставена пред Камарата на общините от представителя на външнополитическото ведомство на страната Хариет Балдуин. Една от целите на транша е борбата срещу корупцията във въоръжените сили на Украйна.

Лондон выделил более £400 тысяч на программу модернизации жилья для украинских военных

  • За модернизацията на жилищата за украински войници Лондон изразходва £ 414,930 за 15 месеца.

«Този проект служи като опора за постигане целите на Великобритания за съдействие на Украйна в реформиране на въоръжените й сили в името на борбата с корупцията, засилване на обществения контрол и укрепване принципа на върховенството на закона, съдействайки за повишаване на оцеляването и стабилността на страната», поясни представителят на МВнР на Великобритания.

Парите, отпуснати от британската страна, бяха изпратени, за да се подобрят стандартите за покупки и сключването на договори на въоръжените сили на Украйна. За периода от не по-малко от две години е разработен план за промени.

Според Балдуин програмата също така очертава нови изисквания за провеждането на търгове за строителство.

По-рано представители на ирланските власти заявиха пред главата на украинското МВР Павел Климкин за готовността си отстояват интересите на страната в Европейския съюз.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ;