«БСП за България» и ГЕРБ влязоха в нов сблъсък по въпросите на миграцията. Парламентът обсъжда две проекторешения — на левицата и на ГЕРБ, по питането на Корнелия Нинова към министър-председателя Бойко Борисов относно политиката на правителството по въпросите на миграцията в България и Европа, съобщи БТА.
От «БСП за България» предлагат парламентът да възложи на Министерския съвет да приеме решение срещу обратното приемане на мигранти в България, в това число срещу сключването на двустранни споразумения с други държави членки на ЕС.

От левицата искат в срок до 30 септември т.г. правителството да представи пред НС предложенията на България за реформа на Дъблинския регламент.

От ГЕРБ и «Обединени патриоти» предлагат парламентът да подкрепи позицията, изразена от Република България на заседанието на Европейския съвет на 28-29 юни 2018 г., по въпросите на миграцията, както и Министерският съвет да отстоява националните позиции по всички законодателни предложения, свързани с реформата в Общата европейска система за убежище.

Тагове: ; ; ; ;