20 юли 2018-Нюз Фронт.

Впечатляващо силно привличане- настървената хватка на Запада в новия «съюзник» Македония, която е следващия пореден балкански трофей в колекцията на НАТО. А следващите на опашката за членство- Украйна и Грузия за сега не могат да бъдат вкарани в алианса по ред причини, и за това основното внимание е към Македония.

 

 

 

Жителите на Македония обаче не се радват от повишения интерес на НАТО към страната им, тъй като членството автоматично ще ги превърне в плацдарм на натовските сили в региона.

Но работата по «интегрирането» на Македония се води по всички направления, особено в информационната подготовка с познатите рефрени за «руска заплаха», която активно предъвкват про-западните медии.

Стара, добре отработена операция. Основните й компоненти включват и избор на «свой човек» в страната, който да подхване кампанията.

В случая на Македония, «човекът на НАТО» идва с властта на коалицията между социал-демократите и албанските партии на чело с Зоран Заев.

И не е сложно да се сетим чии интереси обслужва сегашното правителство, а това разбират добре и самите македонци.

Народът на Македония многократно  обвинява Зоран Заев в предателство на нанционалните интереси и отричане от историята, което се видя и с вълната протести след като Македония направи компромис в полза на Гърция по въпроса за смяна на името на страната.

Но и не всички от ръководството на Македония се съгласяват с тези решения. Президентът на Македония Георге Иванов два пъти налага вето, но социал-демократите на Заев заедно с албанските депутати от парламента преодоляват ветото и ратифицират документа.

А самият президент, който проявява характер и се опитва да спре това, получава заплаха за импийчмънт от коалицията.

Припомняме, че именно този документ чакат НАТО за да действат нататък. Йенс Столтенберг няколко пъти заявява преди срещата на НАТО, че когато въпросът с името на Македония се реши, тогава ще се задвижи и членството.

И когато на самата среща в Брюксел на 11-12 юли Македония получава покана, Заев разбира, че се е справил с изпълнението на условията поставени му от «началниците».

И като резултат виждаме как парламента на републиката спешно гласува за членството в НАТО.

Всичко, като по учебник.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;