По време на пресконференцията с президента на САЩ Доналд Тръмп Путин нарече глупост слуховете за това, че той може би има компрометиращи материали за американския лидер, съобщава Politico.

«Чух за това. Уж сме събирали компромат за господин Тръмп, когато той бил в Москва…

По-голяма глупост човек не може дори да си представи.

Изхвърлете си, моля ви, тези простотии от главите си», отговори Путин на въпрос на журналист.

Както припомня изданието, слуховете за това, че Путин разполага с информация за американския президент започнали да се разпространяват от времето на неговата предизборна кампания през 2016 година.

Днес, в разгара на разследването за руската намеса в американските избори, въпросите за наличието на такъв компромат зазвучаха с нова сила, пише изданието.

Както отбелязва изданието, отговаряйки на въпрос за наличието на компрометиращи материали за главата на Белия дом, Владимир Путин не е отричал пряко твърденията.

Но руският лидер отбелязал, че не е знаел за пътуванията на Тръмп в Москва, когато бъдещият президент е бил обикновен американски гражданин.

Според него, «трудно е човек да си представи», че администрацията на президента събира компромати за всеки американски бизнесмен.

«Отнасям се с уважение към президента Тръмп като глава на американската държава.

Но когато той е пристигал в качеството си на бизнесмен, аз дори не съм знаел, че той се намира в Москва», заяви Путин.

Като пример руският държавен глава цитира икономическия форум в Санкт Петербург, на който са присъствали над 500 американски бизнесмени от най-висок ранг.

«Аз дори не си спомням фамилиите им. Вие какво мислите, че ние за всеки един от тях организираме оперативна работа и събираме някакви компромати?», заинтересува се на свой ред руският президент.

Самият Тръмп потвърди думите на Путин, добавяйки, че в случай на наличието на компромат, той отдавна е щял да бъде публикуван.

Независимо това, отричането на наличието на компромат от страна на Путин едва ли ще може да разубеди тези, които са сигурни в съществуването на «досие на Тръмп» в Кремъл, отбелязва Politico.

Петя Паликрушева

Източник:

 

Тагове: ; ; ; ; ;