«Искрено, безумно, силно. Ще ни липсва този световен шампионат, както никога до сега. На следващия ден след превземането на Бастилията французите станаха шампиони, при това заслужено», пише The Daily Telegraph.
Но техният триумф беше най-запомнящата се, налудничава и противоречива среща с храбрата Хърватия, по време на която имаше и буря под името
 VAR, и реална буря в небето над Москва, и първи в историята на световните шампионати автогол, и удар от новата световна суперзвезда, и ужасяващ пропуск на вратаря, който впоследствие все пак вдигна над главата си трофея, и бягащи по футболното поле участници от групата  Pussy Riot.
«За да си обезпечи статуса са най-добрия в историята световен шампионат, на турнира му трябваше запомнящ се финал.
И той го получи», пише изданието.
31-дневният празник на футбола бе увенчан от «невероятен трилър с шест гола».
За последен път на финален мач е имало толкова много голове едва през 1966 година, когато Англия победи Германия със същия резултат — 4:2.
Изданието отбелязва, че за съжаление мечтите на англичаните този път не са се сбъднали, макар 22 минути преди края на полуфиналния мач с хърватите те да са имали близки резултати.
В резултат златният трофей за втори път за 20 години замина за Франция.
Петя Паликрушева
Източник: https://www.telegraph.co.uk/world-cup/2018/07/15/france-vs-croatia-world-cup-final-2018-live-score-latest-updates/

 

 

Тагове: ; ; ; ;