Кюрдската Работническа партия и Народните сили за самоотбрана са постигнали споразумение да прехвърлят контрола над двата големи язовира в Сирия — «Табка» и «Ташрин» на официален Дамаск в замяна на доставката на електричество и вода.

Това съобщиха журналисти от мястото на събитието.

Снимката е на журналисти от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че представителят на кюрдските въоръжени сили от Отрядите за народна самоотбрана  (YPG) заяви, че кюрдите са в готовност да пуснат сирийската армия в град Африн. Това той заяви за ливанския телевизионен канал Ал Маядин.

Представителят на кюрдите заяви също, че те не считат сирийската армия за свои врагове и че те не са част от военната коалиция начело със САЩ, която също води военни действия на територията на Сирия.

Представителят на  YPG подчерта, че кюрдите са взели оръжие с цел самоотбрана и са готови да предадат наличното въоръжение на сирийското правителство след политическото регулиране на кризата, добавяйки, че кюрдите искат да бъдат от една страна с управлението в това регулиране и не се стремят към създаването на своя собствена независима държава в Сирия.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;