След «нежната революция» Армения започва да гледа трезво на реалността, разбирайки в каква пропаст ще бухне страната новият й премиер Никол Пашинян.

По време на речта му на конференцията в Евразийския клуб председателят на партията «Съюз за Конституционно право», депутатът от Националното събрание Айк Бабухаян отбеляза, че Пашинян фактически е станал оръжие, което в ръцете на определени хора може да ликвидира така необходимото сътрудничество с Русия.

«Виждаме колко напрегната става ситуацията на политическата арена в света.

Виждаме, че в тази политическа картина Русия има и приятели, и противници.

Ние, като приятелска на Русия страна, трябва да разбираме, че противниците искат да забият клин в отношенията между Армения и Русия и да лишат Русия от приятели.

Същото може да се каже и за Армения — ние имаме и приятели, и врагове», заяви Бабуханян, подчертавайки, че тези врагове «винаги са искали да забият клин между нас и нашия единствен стратегически партньор — Русия».

«За целта се отделят огромно количество финанси — за да се реализират тези политически цели се използват методи от политическата, информационната и студената война», продължи парламентаристът.

Според него, Армения трябва напълно да осъзнае, че по този начин правителствот още унищожи републиката.

Във връзка с това той призова «да се прекратят провокациите на враждебни нам сили».

«Да си спомним какво се случи в Армения преди 100 години, до какво доведоха антируските настроения, съществуващи тогава.

И, помнейки историята, днес трябва да извлечем нужните уроци.

Следователно, всички празни, необосновани, политически, информационни, популистки прояви, насочени срещу Русия, трябва да бъдат спрени в цялата страна».

News Front

 

 

Тагове: ; ;