Повече от 72 хиляди мирни жители се завърнаха в домовете си в Източна Гута в Сирия.

Това съобщиха журналисти от мястото на събитието.

Снимката е предоставена от журналисти от мястото на събитието.

Както съобщиха по-рано сирийски военни източници, сирийската армия и нейните съюзници неотдавна са успели да ликвидират крупна американо-израелска операция по прехвърлянето на няколко хиляди терористи в района Източна Гута, близо до Дамаск.

Източник споделил пред агенция  Tasnim, че израелската авиация е трябвало да нанесе удар по позициите на сирийската армия в предградието на Дамаск, за да се опита да проправи път за терористите от   Jaish al-Islam Takfiri към градовете  al-Nashabiyah  и Outaya  в  Източна Гута  на изток към планината Qalamoun.

Предполагало се, че другите 5 000 въоръжени терористи, разположили се в град  al-Tanf  в югоизточна Сирия, под прикритието на американските въздушни удари, ще се присъединят към бойците от  Jaish al-Islam  в Източна Гута,   добавил източникът.

Американо-израелската операция срещу сирийското правителство е била пресечена из корен, след като сирийската армия и нейните съюзници се предприели своевременни мерки, разположили са войски в двете направления и са изтласкали терористите обратно, добавил източникът по-нататък.

 

 

 

Тагове: ; ;