На официална церемония в Кандахар, Афганистан, 36-ят български военен контингент прие изпълнението на задачите в мисията на НАТО «Решителна подкрепа», съобщи Министерството на отбраната, предаде БТА.

Националните командири на 35-ия и 36-ия български военни контингенти полковник Георги Маргитин и полковник Веселин Василев подписаха акта за сдаване и приемане на правомощията в присъствието на председателя на комисията полковник Недко Симеонов от Съвместното командване на силите. Командирът на летище Кандахар връчи на военнослужещите от 35-ия български контингент медали за участие в мисията на НАТО «Решителна подкрепа» и им благодари за достойната служба. На церемонията присъстваха военнослужещи от коалиционни страни партньори.

Българските военнослужещи ще изпълняват задачи, свързани основно с организиране на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар, както и с обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.

Тагове: ; ;