В Сирия започна възстановяването

В Сирия започна възстановяванетоВ пострадалия от бойните действия сирийски град Хомс и в още 23 населени места в едноименната провинция е възстановено електроснабдяването.
За това съобщава Интерфакс, позовавайки се на директора на департамента по енергетика в провинция Хомс Мусалех ал Хасан.
«Ние вече подадохме електричество в град Хомс и в още 23 селища.
Общо имаме 40 населени места, в които живеят 150 хиляди човека.
Обемът на работата е много голям. Електрическата мрежа е сериозно увредена», уточни той.

По-рано се съобщи, че представителите на руския Център за примирие между враждуващите страни в Сирия след мониторинг на обстановката в населеното място Кафер Батна споделиха за възстановяването там на централизираното подаване на вода и електричество.

През януари съобщихме, че в сирийското Алепо е възобновила работата си електростанцията, която е била разрушена по време на бойните действия с терористите.

Припомняме, че сирийските комунални служби са възстановили електроснабдяването на 15 % от територията на Източна Гута.
Това съобщи началникът на местната електростанция Ахмат Машрут.
«Тук имаше терористи, те разграбиха всичко. Откраднаха оборудването. Трябваше да започваме от нулата. Вече успяхме да направим много. Станцията произвежда електричество, достатъчно за няколко населени места. Обезпечава около 15 % от Източна Гута», заяви той.
Машрут също изрази надежда, че в скоро време електростанцията ще работи така, както и преди войната.
През януари в сирийското Алепо възобнови работа си електростанцията, разрушена по време на бойните действия.
В Сирия започна възстановяванетоПрипомняме също, че доброволци в Сирия продължават възстановяване на инфраструктурата на селищата и градовете в Източна Гута на фона на  националната кампания, наречена «Заедно за по-добро», съобщиха наши източници от мястото на събитието.

Петя Паликрушева

 

 

 

Коментари:

Зареждане ...