Американският президент Доналд Тръмп и канцлерът на Германия Ангела Меркел почти не се поглеждаха през няколкото минути, в които журналистите бяха допуснати в залата.

Това беше в ярък контраст с последвалата среща на Тръмп с френския президент Еманюел Макрон.

Французинът е един от най-близките приятели на Тръмп на световната сцена въпреки разногласията им в много области, включително решението на Тръмп да се изтегли от ядрената сделка с Иран и Парижкото споразумение за климата и да наложи мита на Франция и други европейски страни.
Тръмп и Макрон с лекота се шегуваха, докато ги снимаха, а Тръмп каза, че за него е «чест да бъде със свой приятел».

Двамата също така си говореха непринудено, докато Макрон изпращаше Тръмп от сградата на НАТО в края на деня.
Вечерта, когато пристигна на прием, даван от белгийското правителство в Музея на изкуството и историята в Парка на петдесетгодишнината, Тръмп изглеждаше по-общителен.

Президентът, който не пие алкохол, се прегръщаше няколко минути със Столтенберг по време на приветствения коктейл, а после при него дойде Меркел, с която имаха оживен разговор.

Тръмп отново разговаря с Ердоган, а съпругата му Мелания беше сърдечно поздравена от Трюдо.
На срещата на върха на НАТО миналата година повод за коментари стана случаят, при който Тръмп, изглежда, избута черногорския министър-председател Душко Маркович, за да се нареди отпред на групата, когато лидерите влязоха в новата сграда на централата на НАТО. По-късно Маркович определи този епизод като «съвсем безобидна случка». /БТА/

Тагове: ; ; ; ;