Главата на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсън заяви, че спецслужбите наблюдават опитите на Русия да разбият американското общество с помощта на социалните мрежи.
Глава МВБ США обвинила Россию в попытке через соцсети «посеять раздор» среди американцев

  • Според думите й, американските специални служби наблюдават «упоритите усилия на Русия чрез социалните мрежи, чрез благосклонно настроени активисти и други да внесат раздор и разногласия сред американците», предаде CNN.

Нилсън добави, че подобни действия не задължително са фокусирани върху конкретни политици или политически кампании.

При това тя отбеляза, че специалните служби имат доказателства, че Русия ще оказва въздействие върху междинните избори в САЩ през 2018 година в същия мащаб, в който тя действала през 2016 година.

Главата на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ също коментира предявените от Министерството на правосъдието на САЩ обвинения срещу 12 руснаци.

«Обвиненията по отношение на сътрудниците на руското разузнаване е демонстрация на това, че ние няма да търпим намеса в нашите демократични процеси и че чуждестранната намеса ще доведе до последствия», заяви Нилсън.

По-рано главата на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ заяви, че разследването на комитета по разузнаване не е видяло конкретни твърдения, че Русия се е намесвала в американските избори и е помогнала на Доналд Тръмп да спечели президентската надпревара.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ;