Заради огнище на чума бяха избити хиляди животни – болни и здрави – в Странджа.

Капиталистическа България е заделила скромни по размер компенсации на засегнатите селски стопани.

Държавни служители обясняват, че единственият начин за ограничаване на заболяването е евтаназията на животните.

Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ заявяват, че избиването на толкова много животни и разоряването на стотици дребни селски стопани е естествено следствие от функционирането на капитализма.

Разрушаването на българските кооперации принуди стотици хиляди хора по селата да се справят със собствени сили.

Животновъдството беше смачкано.

Хората останаха без средства за адекватни ветеринарни грижи и прехрана за животните. Това доведе до редовно разпространяването на различни болести, до ликвидиране на животни, до разоряване на български граждани, до съзнателно отглеждане на мизерия в и без това изостаналите селски райони в страната ни.

Капитализмът унищожи българското село, доведе го до мизерия и обезлюдяване.

Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ призовават активните български граждани да застанат на страната на ощетените селски стопани и да протестират срещу капиталистическия геноцид, който убива България.

Убедени сме, че единственият изход за българското село е във възстановяването на кооперативните стопанства и използването на социалистически модел за икономическо развитие.

Социализмът не е утопия, а единствен изход за спасяване на поминъка на българските граждани.

Изходът не е в някакви разследвания, парични компенсации, парламентарни пледоарии и мерки за развитие на частния монополен бизнес на едрите капиталистически селскостопански фирми!

Изходът е в Съпротива и Революция – отчаяна, смела, всенародна, социалистическа!

Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ заставят зад справедливите искания на ощетените селски стопани от Странджа и призовават за Съпротива срещу капиталистическия режим, срещу всички приватизатори и грабители, които разрушиха България!

 Съюз на комунистите в България
Движение „Че Гевара“ – България

Тагове: ; ; ; ; ;