Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че интервюто на съветника на президента на Съединените американски щати по националната сигурност Джон Болтън за CNN е било отменено, защото телевизионният канал е изразил неуважение към американския лидер Доналд Тръмп.
Както написа в своя Туитър журналистът от CNN Джейк Тапър, интервюто с Джон Болтън е било отменено от Белия дом.
«Кореспондентът на CNN изрази неуважение към президента Доналд Тръмп и към премиера на Великобритания Тереза Мей по време на тяхната пресконференция.
Вместо да се поощрява лошото поведение, ние решихме да преразгледаме приоритетите си за появата по телевизията на официалните лица от администрацията», написа в отговор Сара Сандърс.

Sarah Sanders

@PressSec

Jake Tapper

@jaketapper

Update: @AmbJohnBolton had been locked in for tomorrow’s @CNNSOTU. Then the president attacked CNN during his UK presser, and our WH correspondent tried to ask a question. We are told Amb. Bolton remains fully prepared to do the interview but the White House has canceled it.

На 13 юли американският президент Доналд Тръмп по време на пресконференцията си с премиера на Великобритания Тереза Мей отказа да отговаря на въпрос на журналист от CNN.

По-рано съобщихме, че Тръмп е заявил, че окончателният план на Тереза Мей за Брекзита ще «унищожи» финансовите отношения между Британия и САЩ.

Американският президент Доналд Тръмп в своето интервю за британския таблоид The Sun нарече плана на премиера на Великобритания Тереза Мей за «мекия Брекзит» предателство по отношение на гражданите, гласували за излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Според него, осъществяването на подобен план ще «унищожи търговския договор между Великобритания и Съединените американски щати».

Планът, представен от Тереза Мей, задължава Великобритания да координира много аспекти в търговската политика под ръководството на Европейския съюз в Брюксел — жест, насочен към това да се утвърди Британия в митническия съюз на ЕС и по такъв начин да се запази статусът на Лондон като финансова столица на Европа.

Подобна договореност означава, че САЩ по-вероятно ще си имат работа с Европейския съюз, а не с Великобритания.

Доналд Тръмп подчерта, че е съветвал Тереза Мей как правилно да се договаря за брекзита, но тя не го е послушала.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за британското издание The Sun заяви, че няма намерение да къса връзките с Русия заради инцидентите в Солсбъри и Еймсбъри.
«Считам, че да се оправят отношенията с Китай и с Русия — това е нещо добро», каза Тръмп, отговаряйки на въпрос, може ли той да преразгледа своето участие в срещата в Хелзинки заради тези инциденти.
На 4 юли в Еймсбъри след отравяне с неизвестно вещество в критично състояние бяха хоспитализирани мъж и жена, последната почина в болницата на 8 юли.
През март се съобщи за отравянето в британския Солсбъри на бившия офицер от ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия.
МВнР на Русия призова правоохранителните органи на Великобритания да започнат взаимодействие по инцидента в Солсбъри и Еймсбъри.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;