14 юли 2018-Нюз Фронт.

В предверието на срещата между президентите на Русия и САЩ командването на украинските въоръжени сили е получило разпореждане да усили обстрелите по територията на ДНР.

 

 

» Според данни от разузнаването с които разполагаме, в предверието на срещата на 16 юли на президентите на Русия и САЩ, командването на окупационни сили на Украйна, е получило разпореждане за усилване на провокационните обстрели по територията на Донецка Народна Република.

По тази причина в зоната на бойни действия е отбелязано пристигането на група журналисти от водещи украински медии за извършването на постановъчни снимки и видео сюжети»- подчерта Даниил Безсонов, ръководител на прес-службата на НМ ДНР.

 

Пристигането на украински журналисти, специално изпратени, организирано преди срещата, означава също, че Украйна готви усилено да върти темата с Донбас, и ще готви сюжети за украинската аудитория.

Съответно, това е необходимо на Порошенко и киевския режим, за да вдигне градусът на ненавист в обществото към Републиките на Юго-Изток, за да може да оправдае после и готвещите се действия, и да формира предварително определен настрой и отношение.

Напомняме, че една от основните теми, на срещата между Владимир Путин и Доналд Тръмп засяга именно Донбас и мирното урегулиране.

От една страна, Русия настоява за спазване на подписаните Мински споразумения и прекратяване на обстрелите, от друга страна САЩ отпуска 200 милиона долара за военни нужди на Украйна, като й предлага да си купува още оръжие и боеприпаси за тези пари от САЩ ( с отстъпка сигурно) и изпраща военни инструктори в Украйна, които не само инструктират, но и участват във военните действия.

Продължаваме да следим темата от близо, очаквайте подробности.


 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;