Какво стои зад убийствата на овце? Кой измисли «чумата» и защо? — биоатентат на Турция?

14 юли 2018-Нюз Фронт.

Убийствата почват с овце, когато агнетата мълчат. Докато се подмазваме на европейски комисии, някой убива природата ни пред очите ни..възможно ли е това, страната ни да не е способна да защити животните си?

И от къде чуми по нашите географски ширини? Къде са докладите и експертизите доказващи чумата?Експертите? Или, послушно стоим и се възмущаваме докато гледаме как избиват поминъкът на селата ни. В геополитическите условия в които живее света, няма случайни неща. И ако под носът ни убиват животни, защото така казва някой, определено не се прави просто така. Къде е реакцията? Можем ли да се защитим? Протестите къде са? Или блеем от Фейсбук просто?

 

Какво стои зад убийствата на овце? Кой измисли "чумата" и защо? - биоатентат на Турция?

Ако днес се съгласяваме и просто приемаме за даденост, това, че някой ни казва, че животните трябва да бъдат убити, то можем да считаме, че ни правят тест за чувствителност. Дали ще реагираме и как.

Ако утре ни кажат, че децата в определен район имат «чума» как ще реагирате?

От къде на къде, преглъщаме недоказана версия и се съгласяваме с нея, без дори да сме видели експертизи доказващи необходимостта животните да бъдат умъртвени?

Още веднъж- някой казва, че така трябва и ние се съгласяваме с това, без дори да сме сигурни?

А замисляме ли се защо изведнъж се случва подобно нещо, и какво стои зад тази изведнъж избухнала чума у нас?

Кои лаборатории са извършили анализ и проба? Кой може да ги посочи?

 

В мрежата се появи снимката на Дамян Илиев — Изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните. С посочени контакти, които прилагаме.

Какво стои зад убийствата на овце? Кой измисли "чумата" и защо? - биоатентат на Турция?

Тел. 02/915 98 20
E-mail: ceo@bfsa.bg:
Адрес: БАБХ, гр. София, бул. “Пенчо Славейков” 15А 

Именно господин Илиев подписва заповедта, която разрешава убийствата на български животни.

Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните Бургас получава заповед за организирането

„принудително убиване по хуманен начин“ на всички дребни преживни животни в село Кости- овце и кози.

От своя страна Д-р Георги Митев, началник на ОДБХ-Бургас се заема и животните са умъртвени, а изкупаването на мляко е спряно.

В заповедта си д-р Илиев се позовава на резултатите от НДНИВМИ (Националният диагностичен научно-изследователски ветеринарномедицински институт) не са цитирани референтни данни от лабораторията на ЕС във Франция.

 

 

Какво стои зад убийствата на овце? Кой измисли "чумата" и защо? - биоатентат на Турция?

 

 

Какво стои зад убийствата на овце? Кой измисли "чумата" и защо? - биоатентат на Турция?

Явно е, че в страната ни се случва някакво чудовищно престъпление, което се вижда с невъоръжено око.

И това, което трябва да направим като граждани на тази държава е да зададем необходимите въпроси и да потърсим отговори, ако не ни устройва това, което се случва.

Останалото е престъпна небрежност от страна на всички наблюдаващи. Не е възможно в нашата България, която се слави с благословена от Бога природа, изведнъж да започват бумове на непонятни чуми и животните ни да биват избивани.

Не е възможно, ние като граждани да мълчим и да не се застъпим.


Прилагаме експертния коментар на д-р Геновева Стайкова, която на 1 юли 2018 кометира темата в интервю за изданието Агро Новини.

 

«Логично е да се предположи, че заразата в нашите погранични райони в Странджа е проникналаот Турция, но в европейската част на югоизточната ни съседка през 2018 г. няма нито едно обявено огнище на чума по дребните преживни животни (ДПЖ). Когато прочетох научното становище на колегите от ЦОРХВ на база достоверни литературни източници и описанието на клиничните картини, у мен се породиха съмнения дали действително засеченото у нас заболяване е чума.»

 

*Доц. д-р Геновева Стайкова работи в секция „Генетика и селекция“ по научна специалност „Овцевъдство“ в Земеделски институт – Шумен. Завършила е зооинженерство в Тракийския университет в Стара Загора.

Научните й интереси са свързани с генетика и селекция в овцевъдството, развъждане, хранене и репродукция на овце, съхранение на Националния генофонд от аборигенни породи овце, съхранение и генетическо усъвършенстване на тънкорунни породи овце. Има 33 научни публикации, 11 научнопопулярни и 3 развъдни програми. Участва в международни и национални научни проекти. Експерт е по Медночервена шуменска порода овце в Развъдна асоциация за месни породи овце – Карлово.

Тоест, имаме основания, да смятаме, че «чумата» идва от Турция, както съвсем деликатно отбелязва доктор Стайкова. В самата Турция, се появяват публикации по темата в две турски издания- Хюриет и CNN Turk.

Въпросът в такъв случай остава следния: Поискала ли е България официални данни и информация от Турция по повод случая там и възможна зараза, която да е проникнала у нас. Ако не- ЗАЩО?

Можем ли да говорим за биоатентат от страна на Турция?

Очаквайте подробности по темата и пазете България.

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...