14 юли 2018-Нюз Фронт.

Световното по футбол 2018 година се превърна в най-доброто световно за цялата история на турнира. Това заяви президентът на  FIFA Джани Инфантино.

 

 

Според думите на Инфантино шампионатът е разбил всички предубеждения, които са съществували до сега, защото е показал истинския характер на Русия.

 

«Вече много пъти говорих за това, че този шампионат ще се превърне в най-доброто, което сме виждали.

И сега още веднъж бих искал да повторя това. И бих искал да изразя благодарност: към футболистите, треньорите, съдиите, и отделно бих искал да кажа огромно благодаря на руския народ: «Спасибо Россия«-произнася на руски.

Багодаря и на президента Владимир Путин. Благодаря на руския народ. Вашите сърца и усмивки озариха това световно. Ние отново можем да живеем и дишаме футбол.

А футболът е главното действащо лице на това световно.

Поздравявам всички 32 отбора, които се изявиха тук. Поздравявам Франция и Хърватия, които излязоха в този уникален финал.

Това означава, че нивото на футвола е толкова високо, че всички национални отбори, и малки и големи могат да премерят сили в истински финал.

 

» Какво промени това световно? Промени Русия. Тя се превърна във футболна държава. Страна, в която не само прекрасн организират събития, но и самия футбол влезе в ДНК-то на Русия.

 

 

 

Припомняме, че утре 15 юли ще се играе най- уникалния финал, в който ще се срещнат отборите на Франция и Хърватия.

Очаквайте подробности.
Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;