Болшинството от хората, които гласуват за партиите, които искат ожесточаването на правилата по отношение на мигрантите в Европа, не са расисти, те не са настроени враждебно по отношение на чужденците, пише журналистът Марко Майер за изданието Contra Magazin.

На първо място те са просто разтревожени от следното: в какво може да се превърне собствената им родина в резултат на «непрекъснатия наплив на мигранти. На никой няма да му хареса, ако Берлин се превърнe в новия Кабул, Франкфурт — в новия Мосул, а Мюнхен — в новото Могадишо», продължава авторът.

«Днес Европа не се страхува, че Владимир Путин ще дойде до Рейн.

Европа се страхува, че Африка и Близкия Изток ще се доберат до Дунава», цитира авторът статията на американския политик и политолог Патрик Бюканън.

Американецът е абсолютно прав, съгласява се журналистът от  Contra Magazin.

«Немалко европейци по-скоро биха предпочели руските танкове на Рейн, а не намиращия се под влиянието на африканци и араби континент, който повече няма да има покой заради взривовете на насилие, клановите войни и етническите вълнения и който самият ще се превърне в регион от третия свят», констатира Марко Майер от Контра Магазин.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.contra-magazin.com/2018/07/europa-fuerchtet-sich-nicht-vor-russland-sondern-vor-afrika-und-den-arabern/

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;