13 юли 2018-Нюз Фронт.

Доналд Тръмп заяви, че не би допуснал присъединяването на Крим към Русия, ако през 2014 година е заемал постта президент на САЩ, предаде CNN.

 

» Това беше катастрофата на Обама. Мисля, че ако аз бях тогава президент, това нямаше да се случи»,- незнайно защо каза Тръмп.

 

Отговаряйки на въпроса, какво смята да прави като президент на САЩ, Доналд Тръмп заяви, че ще разгледа ситуацията, както и другите бедствия, с които вече се справя.

Преди прес-конференцията по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел 11-12 юли Тръмп заяви, че не му харесва ситуацията около Крим. Не че някой го е питал, тъй като това касае Русия, но той да си каже.

» Аз не бих позволил това да се случи, а Барак Обама допусна това

( присъединяването на Крим към Русия-бел ред). Но мен не ме радва ситуацията около Крим. И за сега не мога да предположа, как ще се развива тази ситуация «, — каза Тръмп

 

Доналд Тръм определено нервничи преди срещата с руския президент Владимир Путин и прави заявление след заявление.

Вчера например, американския лидер не се сдържа и се скара на Германия заради това, че твърде добре взаимодейства с Русия, купува газ и прочие.

«Неприемливо е подобно поведение. Ние ви пазим от Русия, а вие какво правите? Наливате милиарди в руската икономика?»

 

Сега заявлението за Крим, което е или някакъв пиар ход, или просто обикновено изтърване на нерви.

Въпросът с Крим касае Русия и народа й. Волята на полуосрова беше уважена след провеждането на демократичен и законен реферерендум. Харесва ли му или не му харесва на Доналд Тръмп, определено не е негова работа.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;