13 юли 2018-Нюз Фронт.

Днес, украинския диверсант Евгений Панов беше осъден на 8 години лишаване от свобода. Украинецът се явява един от организаторите на серията опити за терористични атаки по Крим.

Руският военен експерт и главен редактор на списание » Национална отбрана» Игор Коротченко, коментира днешната присъда по делото на украинския диверсант Евгений Панов.

 

 

 

«Днешната присъда по делото на украинския диверсант няма да спре Украйнам тя ще продължи да праща в Крим диверсионни групи.

Не смятам, че присъдата може някак да отрезви Украйна. Правителството е неадекватно, Порошенко през цялото време държи откровенно русофобска позиция и прави русофобски заявления. За това трябва да бъде ясно, че опитите за извършване на диверсии от страна на Украйна по отношение на Крим ще продължат»- заяви военния експерт.

 

Експертът отбеляза, че Русия в никакъв случай не трябва да обръща внимание на украинската реакция по повод на днешната присъда.

» Това е законно влязла присъда за терористична дейност. За нас не е важна украинската реакция на нашите присъди, а ефективната работа на Федералната служба за сигурност ( ФСБ)  по осуетяванети на диверсионни актове от страна на украинските спецслужби и екстремистите от кримско-татарския меджлис»,- заяви Коротченко.

 

Украинския диверсант Евгений Панов, днес получи 8 ефективна присъда 8 години лишаване от свобода.

Припомняме, че украинецът беше задържан през 2016 година след престрелка на границата с Крим.

В резултат на престрелката при опит за пробиване на украинска диверсионна група през границата тогава загинаха руски десантник и сътрудник на ФСБ, но акцията беше осуетена.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;