13 юли 2018- Нюз Фронт.

На финала на световното по футбол на 15 юли в Москва се очаква присъствието на много високопоставени чуждесттранни гости, съобщи пред журналисти помощникът на президента на Юрий Ушаков.

 

» За сега не разполагам с точни сведения, но знам, че около 11-12 президенти на различни държави ще присъстват на финала, няколко премиери и много други високопоставени представители на съответните държави»- отбеляза Ушаков.

Преди финалните мачове, в събота и неделя, президентът на Русия Владимир Путин ще се срещне с няколко чуждестранни лидера, в частност с президента на Палестина Махмуд Абас, и с президентите на две африкански държави — Габон и Судам Али бонго Ондимбой и Омар Башир.

Световното по футбол предостави на руското ръководство възможността да се срещне с много африкански лидери, което е изключително полезно за Русия, тъй като, предвид натоварения график на президента Владимир Путин, рядко е имало възможност за посещения на африканския континент отбеляза Ушаков.

Срещите и политическите контакти в периода на футболното първенство образуват » верига много полезни контакти», което ще даде отражение в бъдещето развитие на сътрудничеството с Африка и не само, отбеляза помощникът на руският президент.

Световното по футбол в Русия се превърна в най-яркото спортно събитие за последните десетилетия, което успя да привлече хиляди гости от цял свят, голяма част от които за първи път посещават Русия.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;